2014. március 24., hétfő

A bosszúállók 2 Ultron Kora

Film Adatok

Megjelenés dátuma: 2015.május. 1
Stúdió: Walt Disney Pictures, Marvel Studios
Rendező: Joss Whedon
Forgatókönyvíró: Joss Whedon
Szereplők: Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Samuel L. Jackson, Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen, James Spader, Cobie Smulders, Thomas Kretschmann, Paul Bettany
Műfaj: Akció, Kaland, Sci-Fi

Hivatalos honlapja: Marvel.com / Avengers_Movie

Forgatási képek: Kattints ide
Forgatási Videók: Kattints Ide

Bővítve:
Megérkeztek az első információk a sztoriról, csak saját felelősségre olvass tovább! A Bosszúállók: Ultron korában Ultront nem más hozza létre, mint Tony Stark (a képregényekben Hank Pym, vagyis Ant-Man) annak érdekében, hogy az érzelmekkel is rendelkező mesterséges intelligencia irányítsa az Iron Legiont, amely egyfajta planetáris rendőrség és robot tagjai az Iron Patriot (magyarul Vashazafi) páncélra hasonlítanak. Stark a saját személyiségjegyeivel ruházta fel Ultront, azonban Chris Hemsworth magyarázata szerint ez hatalmas hiba volt Stark részéről, mivel nem azt az eredményt kapta, amit szeretett volna és Ultron a rosszabbik énévé válik. Az emberiséget fenyegetésnek véli és a megoldást a kiirtásában látja.

A Bosszúállók 2 elején Stark egy partit hoz össze New York elitjének abból a célból, hogy megismerjék a jelmezek mögött megbújó hősök emberi oldalát. Részt vesz az összejövetelen Vasember, Thor, Fekete Özvegy, Bruce Banner, Sólyomszem, Amerika Kapitány és Maria Hill is, mikor Ultron megtámadja a tornyot a Légióval és bejelenti, hogy a Föld megmentése érdekében elpusztítja az emberiséget. Stark állítólag sajátosan száll szembe vele, vagyis mivel fegyvertelen, ezért a pillanat hevében felkap egy fondü villát és Ultron nyakába szúrja. Joss Whedon viccesen annyit mondott erre, hogy "ez a leghalálosabb fondü villa az egész országban." A rendező és Chris Evans szerint is James Spader zseniális munkát végez Ultron megformálásával, amely intelligens, mégis halálos.

Az első 20 perc Bővebben

Az Age of Ultron lényegében ott kezdi, ahol a Captain America: The Winter Soldier stáblistájának elején látható teaser abbahagyta: az Avengers csapat azt a Hydra helyőrséget támadja meg, ahol Baron Von Strucker végzi a mindenféle kísérleteit. Strucker pedig fel van szerelkezve némi chitauri fegyverzettel, Loki botjáról nem is beszélve. Plusz még nála van az egyik, New Yorkot megtámadó leviatán teste is. Az akciódús nyitásban Quicksilver és Scarlet Witch is a Bosszúállók ellen küzd – utóbbi például egy varázslat segítségével elhiteti Hulk-kal, hogy a leviatán még él, úgyhogy számíthatunk némi zúzásra.
Akárhogy is, csapat győz, elfogja a rosszfiúkat, begyűjti a bázison található cuccokat, majd visszatérnek az Avengers Towerbe, ahol megkezdődik a buli – amin amúgy feltűnik Rhodey is. A parti részeként mindenki megpróbálja felemelni Thor kalapácsát, Tony Stark egy Vasember-páncélban kísérli meg, de pórul jár, a karpáncél leesik. Amerika kapitány is megpróbálkozik vele, de nem sikerül neki. (Hogy ez így is marad-e az MCU világában, azt majd meglátjuk: a képregényekben ugyanis Rogers képes használni a Mjölnirt, hiszen a fegyvert azok forgathatják, akik méltónak bizonyulnak rá.)
A partijelenetből kiderül egy-két érdekesség a romantikus szálakat illetően.
Egyrészt, úgy tűnik, hogy Bruce Banner és Natasha Romanoff között némileg szikrázik a levegő. Banner természetesen fél is ettől a dologtól, hiszen bármikor komoly sérülést okozhat Natashanak.
Másrészt pedig az is kiderül, hogy Jane és Thor már nincsenek együtt, asgardi barátunk majd a bárnál fogja lógatni az orrát, és figyelni azt, hogy JaneThe Dark Worldben megismert Richarddal kavar.
Ha igazak a fenti információk, akkor Joss Whedon már megint olyan whedonos, de ez nem hangzik rosszul.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése